گنو/لینوکس تنها یک سیستم عامل نیست، گنو/لینوکس یک فرهنگ است.

توزیع‌های گنو/لینوکس

جستجو در سی‌تو

اخبار

۱۳۹۶/۳/۳
پارسیکس برای من شاخصی برای یاد‌اوری خاطرات گذشته هست و حالا یک خبر ناراحت کننده از این توزیع منتشر شده با این مضمون که «توزیع پارسیکس گنو/لینوکس احتمالا تا پایان سال ۲۰۱۷ به پایان کار خود خواهد رسید». در یک پست کوتاه از صفحه اخبار پروژه پارسیکس آمده است که « پارسیکس شش ماه پس از آمدن دبیان ۹، دیگر ادامه پیدا نخواهد کرد» نسخه ۸.۱۵ این توزیع در طول این زمان به شکل کامل پشتیبانی خواهد شد و کاربران با کمترین مشکلی خواهند توانست تا پارسیکس نصب شده خود را به دبیان ۹ ارتقا دهند.
برای من توقف کار توزیع‌ها همیشه ناراحت کننده بوده، هرچند ازشون هم استفاده نکردم. اما هر کدوم نشانه‌ای از یک تفکر که واقعیت پیدا کرده بودن و هستن. نبود پارسیکس رو به رفتن آلن، نبود تالار‌وب، سوت و کور شدن تکنو‌تاکس و خاموشی xFardix اضافه کنید. از آلن تشکر می‌کنیم به خاطر همه این خاطره سازی‌ها و آروز‌های خوب براش داریم. 
 
پ.ن: انگار دیگه لینوکس مد نیست!



Philip Muller خبر از انتشار Manjaro Linux 16.08 داده است که توزیع منشعب شده از آرچ لینوکس برای مصارف میزکار است. این انتشار در دو نسخه عرضه می‌شود که یکی با Xfce 4.12 و  دیگری با میزکار KDE Plasma 5.7 است. «پس از دو ماه توسعه، خرسندیم تا Manjaro 'Ellada' را تقدیم شما کنیم. ویراست Xfce پرچمدار ماست و توجه به آن شده است. معدود پیش می‌آید که چنین تجربه پالش خورده، ادغام شده و جدیدی از Xfce ارائه بشود. با این انتشار Xfce 4.12 را ارائه کرده‌ایم. به طور اساسی برا دل پذیر کرد تجربه کاربر کار کرده‌ایم و برخی اجزار را بروز کرده‌ایم که جابجایی به Vertex-Maia theme یکی از آن‌ها است. نسخه KDE ما نیز با ارائه قدرتمند ادامه می‌دهد و محیطی کامل را با احساس و ظاهری یکتا عرضه می‌کند. البته به همراه آخرین فناوری‌های Manjaro. » برای اطلاعات بیشتر و تصاویر میزکار اعلان انتشار را ببینید. 

Download (pkglist): manjaro-xfce-16.08-x86_64.iso(1,489MB, SHA256signature), manjaro-kde-16.08-x86_64.iso (1,948MB, SHA256signature), manjaro-net-16.08-x86_64.iso (668MB, SHA256signature).




انتشار بتا دوم از Pisi Linux 2.0 پیش‌رو اکنون برای تست آماده است. این توزیع میزکار از Pardus Linux منشعب شده است. «اکنون دومین نسخه بتا از 2.0 آماده است. منتظر چه چیزهایی در این نسخه باید بود؟ برنامه های بسیاری مانند، Pisi، Comar و kaptan بروز شده‌اند. برنامه‌های Pisi در پایتون ۳ و PyQt 5 بازنویسی شده‌اند، آن‌ها پایداری بیشتری دارند و ظاهر جدید ‌ان ها از قالب بروز‌شده باز زیبایی بسیار است. نصب کننده جدید Calamares، KDE Plasma 5، Qt 4، KDE 4 و این فناوری‌های قدیمی ترک شده‌اند. Pisi اکنون پایدار‌تر، امن‌تر، سریع‌تر و برازنده‌تر است. اطلاعاتی در مورد بسته‌ها: Plasma 5.7.2, KDE Frameworks 5.24.0, Linux kernel 4.7.2, LibreOffice 5.2.0, Chromium 52.0.2743.116, GIMP 2.8.16.... » Pisi Linux یکی از معدود توزیع‌هایی است که همچنان از systemd استفاده می‌کند. ادامه اعلان انتشار را برای اطلاعات بیشتر بخوانید.

 DownloadPisilinux2.0-Beta2-KDE5-UEFI-LIVE-x86_64.iso (1,174MB, SHA1pkglist). 




Kali Linux توزیعی برپایه دبیان تستینگ است که شامل ابزار‌های بازیابی داده و امنیتی است. این توزیع از مدل انتشار غلطان پیروی می کند و در این نسخه جدید از جدیدن ترین بسته‌ها استفاده کرده است. «در طی چند ماه گذشته مشغول اضافه کردن ابزار‌های مرتبط و همین‌طور رفع باگ‌ها بوده‌ایم. به عنوان مثال، افزودن پشتیبانی از HTTPS در Busybox این امکان را به ما می‌دهد تا امکان نصب را بشکل امن از طریق SSL ایجاد شود. این ویژگی باحال و سریع است که امکان سرعت بخشیدن به نصب را می‌دهد و البته بدون نیاز به داشتن ISO. » برای اطلاعات بیشتر اعلان انتشار پروژه را ببینید. 

 Download (SHA1)kali-linux-2016.2-amd64.iso (2,934MB, pkglist).




پروژه GhostBSD سیستم عاملی با میزکاری کاربر دوست برپایه FreeBSD ارائه می‌کند. این پروژه سری 10.x خود را با ارائه  GhostBSD 10.3 بروز‌کرده است. این نسخه جدید از بوت بر روی رایانه‌های دارای UEFI پشتیبانی می‌کند، ZFS را پشتیبانی می‌کند و شامل ماژول‌های VirtualBox است. «چه چیز‌هایی در GhostBSD 10.3 تغییر کرده‌اند؟ بهبود‌هایی در ظاهر ویرایشگر پارتیشن‌ها در نصب کننده ایجاد شده است. اضافات VirtulaBox در صورتی که در این ماشین مجازی کار نصب انجام نشود، پس از نصب پاک می شود. Slim جایگزین GDM شده است. Network Manager تمامی SSIDها را نمایش می‌دهد. اسلاید‌های HTML/CSS نصب با اسلاید‌های GTK+/CSS جایگزین شده‌اند.» انتشار جدید همچنین چندین باگ را رفع کرده است. «فهرست کردن SSID توسط Network Manager، پشتیبانی از VirtualBox، مشکل نصب بر روی پارتیشن MBR، برخی پیام‌های خطای نصب کننده، چینش صفحه کلید بعد از نصب با MATE، کندی Network Manager در بازکردن منو، کرش کردن نقشک Network Manager، تصحیح زمان محلی، تصحیح پارتیشن بوت برای GPT برای پشتیبانی از بوت FreeBSD، بوت BIOS و EFI » اطلاعات بیشتر را می‌توان در اعلان انتشار پروژه یافت. 

Download (pkglist): GhostBSD10.3-RELEASE-mate-amd64.iso (1,849MB, SHA256), GhostBSD10.3-RELEASE-xfce-amd64.iso (1,731MB, SHA256).




Ludwig Nussöl خبر از آماده شدن اولین ساخت بتا از openSUSE 42.2 داده است. انتشار پیش‌رو این توزیع برای ۱۶ نوامبر ۲۰۱۶ برنامه ریزی شده است. «openSUSE 42.2 beta1 بر روی آینه‌ها قرار گرفته است. اگرچه بتا ۱ است اما سیستم پایه آن با SUSE Linux Enterprise 12 RC2 هماهنگ است. بنابراین برای استفاده امن است. پس لطفا تست کنید و گزارش‌های خوب باگ را ارسال کنید. در مقایسه با alpha 3 باگ‌های فراوانی را رفع کرده‌ایم و البته بیش از هزاران بسته سنایی از کارخانه بک-پورت شده‌اند. تنها مورد مهمی که از دست داده‌ایم و قبلا هم به آن اشاره کرده بودیم Plasma 5.8 است. تعداد شکست در ساخت کاهش یافته است، از همه برای کمک در این مورد ممنونیم. انتشار بتا ۲ را در مدت کمی در حدود ۲ هفته دیگر خواهیم داشت و ارسال بسته‌ها برای بتا ۲ تا ۱۵ سپتامبر پذیرفته می‌شود. » در این‌جا می‌توانید اعلان انتشار مختصر را بخوانید. 

DownloadopenSUSE-Leap-42.2-DVD-x86_64-Build0164-Media.iso (4,058MB, SHA256pkglist). openSUSE-Leap-42.2-NET-x86_64-Build0164-Media.iso (94.0MB, SHA256).




Dennis Gilmore خبر از آماده بودن ساخت آلفا آغازین از انتشار پیش‌رو Fedora 25 داده است. «پروژه فدورا مفتخر است تا آماده بودن Fedora 25 آلفا را اعلام کند، هدف ما انتشار در ماه نوامبر است.» مانند همیشه اعلان انتشار از جزئیات Fedora 25 خالی است و بهترین سند در اینباره صفحه Releases/25/Changeset ویکی فدورا است. در قسمت فنی می‌خوانیم که فدورا ۲۵ با هسته لینوکس 4.8-rc2 به همراه اجرای میزکار GNOME-Shell 3.21.3 بر روی نسخه‌های ایستگاه کاری است. تصاویر برای معماری‌های Power64 و 64-bit ARM نیز آماده شده‌اند. 

DownloadFedora-Workstation-Live-x86_64-25_Alpha-2.iso (1,372MB, SHA256torrentpkglist), Fedora-Server-dvd-x86_64-25_Alpha-1.2.iso (1,774MB, SHA256torrent).




George Vlahavas خبر از انتشار Salix 14.2 "Xfce" داده است. این انتشار جدید از این توزیع برپایه اسلکور فرآیند بوت را بهوبد بخشدیده است، پشتیبانی بهتر زبانی دارد و برخی پیکربندی‌های گرافیکی با خود دارد. «ما دو ابزار گرافیکی سیستمی جدید داریم که هر دو توسط خودمان توسعه یافته‌اند. اولی GUEFI است که مدیر بوت گرافکی UEFI برای سیستم‌های ۶۴-بیتی است و با استفاده از آن می‌توانید مدخل‌های بوت UEFI را بسازید، حذف کنید، ویرایش کنید یا مرتب کنید. فکر می‌کنم هیچ توزیع مشابه‌ دیگری در این مورد وجود نداشته باشد. در ادامه gtkreposetup را داریم که نقطه مقابل ابزار متنی reposetup است و با GTK+ نوشته شده است. با استفاده از این ابزار می‌توانید آینه مخازن دلخواه را انتخاب کنید. در این انتشار Xfce به 4.12 بروز شده است. مرورگر اصلی دوباره به Firefox بازگشته است. بسته Firefox نیز برای بیشتر زبان‌ها آماده شده است. » اطلاعات بیشتر را می‌توانید در یادداشت انتشار پروژه بیابید. 

Download (MD5)salix64-xfce-14.2.iso (1,014MB, torrentpkglist).




تیم Q4OS خبر از انتشار نسخه جدیدی از توزیع سبک برپایه دبیانشان داده است. این نسخه جدید، Q4OS 1.6.1، با نسخه بروز شده از میزکار Trinity (یک انشعاب از KDE3) منتشر شده است. «Q4OS 1.6'Orion' دریافت کننده جدید‌ترین نسخه پایدار از Trinty R14.0.3  است. Trinity R14.0.3 سومین انتشار نگهداری از سری R14 است که تاکیدش بر رفع باگ‌ها برای کاربران و حفظ پایداری بوده است. فهرست کامل و یادداشت انتاشار را می‌توانید در وب‌سایت میزکار Trinity بیابید. نسخه جدید شامل مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید به همراه رفع عیب‌ها است. ظاهر پیش‌فرض اندکی تغییر کرده است، Q4OS 'Bourbon' منو استارت و تسک‌بار سیقل خورده‌اند و برخی بهبود‌ها را دیافت کرده‌اند. به عنوان مثال اندازه نقشک‌ها متناسب با سایز پنل است. پروفایل کننده میزکار اصلی نرم‌افزار جدید بهینه شده‌ای را برای نصب فهرست دریافت کرده است. » اعلان انتشار کامل را می‌توانید در صفحه بلاگ پروژه بیابید.

Download (MD5)q4os-live-1.6.1-x64.iso (525MB, pkglist). 



همراه با سی‌تو

حامیان سی‌تو

فناوران شبکه سینداد - سرویس های تخصصی میزبانی وب، سرور مجازی و سرور اختصاصی در دیتاسنترهای اختصاصی سینداد در ایران و آمریکاحمایت تبلیغ در مرکز گنو/لینوکس سی‌تو

خبرنامه سی‌تو

پروژه‌های میرور شده در سی‌تو

در گذشته بسیاری از پروژه‌ها مثل NetBeans, Redhat, VMWare, VirtualBox, Android و ... بر روی سرورهای سی‌تو میرور گردیده بودند تا به آسانی در اختیار کاربران ایرانی قرار بگیرند (امکان پروکسی وجود داشت ولی سرعت اینترنت در اکثر نقاط کشور مناسب نبود). اما با توجه به دسترسی بهتر به اینترنت می‌تواند برای دستیابی به سرویس‌های تحریم شده از سرویس شکن (لینک) استفاده نمایید.

تماس با سی‌تو

مرکز گنو/لینوکس سی‌تو


ایمیل: info [AT] sito [DOT] ir